Ковиљски рит

Ковиљско-петроварадински рит је специјални резерват природе на територији Војводине у оквиру општина Нови Сад, Петроварадин, Сремски Карловци, Инђија и Тител. Резерват је ритски комплекс дуж Дунава и простире се на 4.840 хектара.


Повратак на врх

Тара

Масив планине Таре налази се у западној Србији, у северозападном делу оивичен дубоким кањоном реке Дрине, док му се огранци спуштају ка креманској долини и долини реке Ђетиње, где се ослања на огранке Златибора.


Повратак на врх

Шпицеров дворац, Беочин

Дворац породице Шпицер се налази у Беочину и подигнут је 1898. године за породицу имућних немачких велепоседника која је била један од власника Беочинске цементаре. Пројекат за његову изградњу, у стилу еклектичке архитектуре, направио је архитекта Имре Штајндл (чије је најпознатије дело Зграда Парламента Мађарске у Будимпешти).


Повратак на врх

Стара планина

Стара планина, планински венац који припада Карпатско-балканским планинама, а налази се претежно у Бугарској и знатно мањим делом у југоисточној Србији. Дужина овог планинског система износи 530 km. Пружа се од Вршке чуке са српско-бугарске границе на западу све до рта Емине код Црног мора на истоку.

Фотографије настале током успона на Миџор 2010. године.


Повратак на врх

Copyright © 2000-2022. Бојан Миловић, сва права задржана. Употреба фотографија без претходне сагласности није дозвољена.